Vízivezető képző tábor '16

Sikeresen befejeződött az idei Vízicserkész Vezetőképző Program első - gyakorlati - része vagyis a Vízicserkész Vezetőképző Tábor.

Az egyhetes felkészítésen a jelöltek a kenu és a kajak kezelésének alapjaitól a kormányzás mesterfogásain át a vízből mentés legfontosabb gyakorlatainak elsajátításáig kemény és fáradtságos utat jártak be.

Július utolsó hetében "futott ki" az MCSSZ Vízi Szakágának iskolahajója, az MCSH Viharmadár a budakalászi partokról, hogy fedélzetén a kadétokkal felfedezze a vízicserkész élet kalandos tájait. Az egyhetes táborban idén öt jelölt ismerkedett a különböző hajónemek irányításával és a vízicserkészet módszertanával, hogy ne csak biztos kézzel tudják uralni a hajójukat, hanem a cserkészeiket is sikerrel vezethessék be a vízen járás tudományába.

A tábor elsősorban a gyakorlati képzésre koncentrált, míg az elméleti tudás átadására két további hétvégén kerül sor. Kobra kapitány, az MCSH Viharmadár idei parancsnoka szerint ebben a rendszerben több idő marad a tanulásra, bár a kadétoknak nagyobb megterhelést jelent, hogy az ország különböző végeiből újra összegyűljönek, de igyekeznek ezt a nehézséget is előnyre fordítani, ezzel is erősíteni a közösséget.

Összetett mentési feladat: beborult kenu kiürítése partra szállás nélkül

A rövidebb, de intenzív képzés során a jelöltek rengeteg időt tölöttek a vízen illetve a vízben, és kitűnő eredménnyel zárták a gyakorlati vizsgákat. Szotyi kapitány, a vízből mentés képzés idei felelőse elégedetten nyilatkozott a kadétok teljesítményéről: nagyon jó csapat jött össze ebben a táborban - tehetségesek és eltökéltek, ami a legnehezebb gyakorlatok kitűnő megoldásában összegződött. Áron kapitány, a kiképzőhajó idei első tisztje hasonlóan látja: a sokrészes képzés az elméleti hétvégék révén az utófeladatok jobb ellenőrzését és a mentorálást is segíti.

A kadétok: Bálint Levente (Páty), Kokrehel József (Topolya, Vajdaság), Szabó Júlia (Szombathely), Martini Zsuzsa Zuzmó (Budapest), Kovács Péter (Szeged)

A tábor végén - minthogy sikeresen teljesítették a feladatokat - a kadétok megkapták a képesített vízicserkészek fehér szegélyű tengerészkék nyakkendőjét. Hamarosan a kadét váll-lapokat is lecserélhetik valamelyik kapitányira, és megkapják a vízicserkész-vezetői képesítésüket. A képzés sikeres lezárásához kívánnak jó munkát a kiképzők, vagyis az MCSH Viharmadár tisztikara:

Göttli Attila Szotyi, vcsst.
Tárkányi Botond Kobra vcst. táborparancsnok
Ware Áron, vcsst.

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.