A szakág

"...az Isten Lelke lebeg vala a vizek fölött"

A magyar cserkészetben élő igény, hogy minden cserkész találkozzon valamilyen szakági tevékenységgel, képezhesse magát és megszerzett tudását különpróbán bizonyíthassa. Ha ezután életforma-szerűen kívánja művelni a választott szakirányt, csatlakozhasson a szakág közösségéhez, ahol folyamatos fejlődéséhez és a szakágiság megéléséhez keretet, lehetőséget, segítséget kap...

A fenti igényekre válaszul jött létre a Vízi Szakág, melynek feladata: 

  • a vízicserkészek közösségének összefogása
  • vízicserkész programok (túrák, táborok, cserkésznapok és knt-k vízi programja, stb.) szervezése, segítése, gondozása
  • a szakág szervezetének működtetése, kereteinek meghatározása, a próbarendszer karbantartása
  • a vízicserkész szaktudás gyűjtése és továbbadása - vezetőképzések, szakági képzések szervezése

 

Mit tehetsz cserkészként vagy cserkészközösségként, ha kipróbálnád magad ezen a területen, víziprogramon vennél részt, esetleg magad szerveznél ilyet? Tanulmányozhatod stratégiánkat, amiből megtudod, merre tartunk. Figyelemmel kísérheted a vízicserkész programnaptárat, ahol rendszeresen jelennek meg nyílt, minden cserkész számára nyitott programok; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. a vízicserkész információs levelezési csoportba, ahol elsőként (gyakran még a meghirdetés előtt!) értesülsz a szakági rendezvényekről; Vagy jelentkezhetsz a szakág központjában, hogy együtt megkeressük a számodra legjobb lehetőséget! 

Ha az első ismerkedésen túl vagy és elmélyítenéd kapcsolatodat a vízicserkészettel, keresd meg valamelyik közeli vízivezetőt, vegyél részt minél több vízi rendezvényen és ismerkedj meg a szakág szervezeti felépítésével és próbarendszerével, azután jelentkezz a szakág központjában, hogy megtaláljuk a neked legmegfelelőbb közösséget.

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.