Vízi portyázási engedély

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Vízi portyázási engedély kérelemhez az indulás időpontja előtt legalább 8 nappal a 6/sz. Portyázási Engedély kérelmet, a szürke mezőket kitöltve küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

 

Táborozási Szabályzat (2018.03.03)

3. §  c) Portya: létszámtól független cserkészközösség három napos, vagy tizenkét cserkésznél kisebb létszámú cserkészközösség két napnál hosszabb tartamú természetben való cserkészélete

5. § f) Ha az álló táborozás esetén két napnál hosszabb tábori túrán vesz részt egy vagy több cserkészközösség, akkor ezt a tevékenységet a táborozás során portyázásnak tekintjük

68. § Portyázásra a táborozási engedélyt pótló Portyázási engedélyt a csapat parancsnoka, szakági portyázásra az országos vagy kerületi szakvezető adja ki.

69. § A Portyázási engedélyben a portyázás felelős vezetőjét, a portyázás időtartamát és útvonalát, valamint a portyázók létszámát és nemét fel kell tüntetni (lásd 6., szakági portyázásnál 6/sz számú melléklet).

70. § A portyázás vezetőjének csak 18. életévét betöltött cserkészt (őrsvezető, felnőtt cserkész, szakági portyázásra szakági cserkész) lehet kijelölni; kívánatos azonban, hogy lehetőleg képesített cserkészvezető legyen

71. § A portyázás vezetője cserkészleányok esetén nő, cserkészfiúk esetén pedig férfi legyen. Vegyes portyázás esetén a portyázás vezetője és helyettese különböző neműek legyenek. Így egyben ők a nemenkénti vezetők is.

138. § A táborhelyen kívüli, védelem alatt álló területek (élőhelyek), növények, állatok, geológiai képződmények mindennemű károsítása tilos. Portyán, kiránduláson külön is fel kell hívni a cserkészek figyelmét a természet és környezetvédelmi szabályokra.

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.