96. Sólyom Kenuflotta

Hosszú folyamat végére került pont vasárnap a csepeli Kis-Duna partján: vízre bocsájtottuk négy kenuból álló flottánkat...

Az elmúlt évi “Jubileumi Tutajtúra 1913 Vág – Tisza 2013” túra során a nemzetközi törzs ügyesen gazdálkodott, így az elszámolások után egy jelentősebb összeg maradt a kasszában. A törzs úgy döntött, hogy ebből az összegből összeállít egy kenuflottát, és lehetővé teszi, hogy azt a világ bármely sarkában élő magyar cserkész magyarországi vízitúrázáshoz használhassa.

A kitűnő adottságok miatt Csepelre esett a választás: a hajók csapatunk kezelésébe, a Csepeli Sport- Szabadidő és Rendezvényközpont Hollandi úti csónakházában kerültek elhelyezésre.

Izgatottan vártuk a hajók érkezését. Június 29-re, a Magyar Vízitúrázás Napjára meg is érkeztek hozzánk. A cserkészek egy rövid oktatás után gyorsan beöltöztek mentőmellénybe, talpig evezőbe!

A hajók magyar vízimadarakról kapták nevüket: Alka, Bíbic, Cankó, Daru… Elsőként az Alka került vízre!

Azután óvatosan vízre szállt a legénység…

… majd szépen sorban mindegyik hajó vizet fogott.

Azután nekiindultak első útjuknak…

…a Molnár-szigetet gyorsan körbejártuk velük…

…majd visszatértünk “anyakikötőnkbe”…

…ahol a parton annak rendje és módja szerint alaposan kitakarítottunk!

A névadást követően előkerültek a pezsgőspoharak, és ezúttal az összmagyar vízicserkészet kibontakozásához kívántunk egymásnak:

Jó Munkát!

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.