Zárótúra

Tavaszi győri kormányosképzésünk zárótúrájára augusztus 25-27 között került sor a Szigetközben. 

Dunaszigeten gyülekeztünk péntek délben. A parton jól beebédeltünk, úgy indultunk útnak.

Szükségünk is volt az energiára, a túra során többször is át kellett emelnünk:

A víz változatos, a környezet csodálatos - a vízitúratérképen Dunaremete alatt jelzett sátorozóhelyet sajnos nem találtuk, ezért visszaeveztünk a gátőrházhoz és az árvízvédelmi töltés lábánál ütöttük fel sátrainkat.

Másnap reggeli után következett az elméleti teszt, majd a vízben kellett bizonyítaniuk a jelölteknek: egy esetleges borulás esetén is tudják mit tegyenek, és akár az üres kenuba is vissza tudnak mászni, ha úgy hozza a szükség!

Miután kifürödtük magunkat, tábort bontottunk, bepakoltunk a kenukba és folytattuk utunkat Ásványráró felé.

A célban nagy nyüzsgés várt ránk: a másnapi horgászversenyre érkezők jó része már szombaton lesátorozott, de azért mi is találtunk egy félreeső helyet a táborunknak. 

Vasárnap reggeli után következett a kormányzás gyakorlati vizsga! Az akadálypályán a jelöltek számot adtak arról, hogy tudnak kormányozni egy többszemélyes kenuban...

...képesek a megfelelő vezényszavakkal a kellő időben a szükséges manőverekre utasítani a legénységüket...

...és ha úgy adódik, egyedül is elboldogulnak a hajóval!

A sikeres vizsga után tábort bontottunk, majd az immár képesített kormányosok megkapták a különpróbajelvényeiket - gratulálunk a Jó Munkához!

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.