A cserkész ahol tud, segít…

A szép őszi napsütésben két cserkész, Hartwig Ábel és János indult evezni a Soroksári Dunán barátnőjével...

Három óra felé az M-0 híd alatt bekanyarodtak a Czuczor-sziget előtti kis ágba, ahol arra lettek figyelmesek, hogy egy horgász a kis csónakjával teljesen keresztbe fordult a keskeny szakaszon. Közelebb érve kiderült, hogy egy idősebb úr kapaszkodik a csónak oldalába, aki korábban egy rossz mozdulattal kiborult a kajakjából!
Ezen a szakaszon sűrű nád borítja mindkét partot, sehol nem tudott a partra kimenni, így a novemberi hideg vízben éppen jókor jöttek arra a cserkészek: a bajba jutott urat, a kajakjával-evezőlapátjával együtt kivontatták a legközelebbi stégre. Ott a kajakos úr rendezte elázott ruházatát, kiöntötték a kajakból a vizet, majd – mivel közel volt már az úticélja – visszaült a kajakba, megköszönte a segítséget és elevezett.


A cserkészek a való életben hasznosíthatták a csak néhány hete, a Vízicserkész Szakági Képzésen tanult mentési technikákat. Szerencsés kimenetelű lett tehát az őszi evezés, és reméljük a kajakos úr is jól van már! Sajnos a fiúk nem szelfiztek közben, így nincs fénykép az esetről :-)

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.