96-os víziportya

Készülvén a Jubileumi Tutajtúra 2013 túrára, csapatunk hat cserkészével és Péterfy Kristóf vízicserkész-kormányossal megtámogatva a hétvégén víziportyára mentünk...

Szomszédainktól a soroksári 923. sz. Pázmány Péter cserkészcsapattól kölcsönöztünk két négyszemélyes kenut és leeveztünk a Kis-Dunán egészen Dunavarsányig. Útközben megálltunk uzsonnázni, ebédelni és a dobózsák használatát is gyakoroltuk.

Dunavarsányban a helybeli 724. sz. Kossuth Lajos cserkészcsapat vízitelepén felütöttük sátrainkat, megfőztük vacsoránkat, tartottunk egy meghitt tábortüzet, és kipihentük a nap fáradalmait.

Másnap délelőtt vízbőlmentést gyakoroltunk, a tutajtúrára készülő fiúk pedig emellett a kenuval való kormányzást sajátították el.

Délben indultunk vissza, de útbaejtettük a Soroksári Duna néhány szép öblét, ágát is. Az erős ellenszél igencsak igénybevette izmainkat, többen feltört tenyérrel de lélekben megerősödve tértünk haza.

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.