Vízicserkész szakági képzés Csepelen

Egy tucat cserkészt és négy kiképzőt látott vendégül az Ifjúsági Tábor és a Tanuszoda az elmúlt hétvégén...

A zord időjárás ellenére tartotta meg kerületünkben a vízicserkész szakági képzés első alkalmát a Magyar Cserkészszövetség. A képzés sikeres elvégzése után a jelentkezők “Kormányos” képesítést kapnak, és a Vízicserkész Szakág tagjává válnak.

Ennek megfelelően a tucatnyi jelölt először az uszodában bizonyította úszástudását, megtanulta a vízbőlmentés fogásait, majd a kerülettel való ismerkedés után, az ifjúsági táborban a hajózási szabályokkal, a különféle hajótípusok tulajdonságaival, a vízitúra-szervezés alapjaival és sok más egyébbel ismerkedett. Emellett vasárnap délelőtt a jeges szél ellenére kenuba ülve meglovagolhatták a Kis-Duna hullámait!

Reméljük ez csak az első lépés a kerület egykor oly gazdag vízicserkész hagyományainak felelevenítése során, és a jövőben is találkozhatunk cserkészekkel Csepelen, a Kis-Dunán!

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.