Beszámoló az NNT vízi programjáról

A 2013-mas Nemzeti Nagytábor programjai közé tartozott a vízi program is, amelyre a közeli bányatavak használhatatlansága miatt a kiskunlacházi szabad strandon került sor.

Több mint tíz programszervező dolgozott éjjel-nappal, hogy a tábor részvevői egy fergeteges és maradandó élményt nyújtó vizes programon vegyenek részt.

Bár a programnapok csak augusztus 11-én, kedden kezdődtek el, a kis csapatunk már szombattól kezdve munkálkodott a vízparton és a vízen egyaránt, hogy kiépítsük, felfedezzük és megismerjük a környéket és a környezet adta lehetőségeket. Nagy segítségünkre volt ebben a strand tulajdonosa, Alex is, aki mindig készséggel rendelkezésünkre állt, ha valamiben elakadtunk.  

Dolgozunk a társasjátékon

...még mindig dolgozik a program csoport

Kedd reggelre már minden a helyén volt, kezdődhetett a játék. Három csoport érkezett hozzánk minden délelőtt és délután, így néhány kivétellel mindig három különböző program zajlott párhuzamosan. Összességében érkeztek hozzánk roverek, belevaló és kevésbé belevaló kószák és egyiptomi cserkészek, de néha egy-egy meglepetés cserkész is betoppant egy jó játékra vagy fürdésre.

A három elfoglaltság egyike a tábori társasjáték volt. Ez egy hagyományos társasjáték volt, amely 8-10 fős őrsökkel játszható, és a legkülönfélébb feladatoknak köszönhetően remek játék és versengés volt a résztvevőknek. A kenuzás, az úszás és a csobbanás mellett a gumicsónakázás, a vizes népdalok előadása, több liter víz elfogyasztása és a kvíz kérdések is mind-mind mókás és szórakoztató kalandnak bizonyultak, nem beszélve arról, hogy ügyességükről és a hollywoodi filmes tapasztalataikról is tanúbizonyságot tehettek a játszadozó cserkészek a gúlaépítés vagy a David Hasselhoffot meghazudtoló vízbegázolás során. (A tábori társasjáték pontos leírását egyébként nagyon szívesen bárki rendelkezésére bocsátjuk, ha ezt e-mailben jelzi felénk.)

Másik, ugyancsak élmény teli programként kenuval vízre szálltak a csoportok, és egy hosszabb-rövidebb táv megtétele után vízi labdajátékokkal, számháborúval, vagy önhatalmú kalózkodással múlatták az időt.

Azok pedig, akik szerettek volna kicsit jobban elmélyülni a vízi cserkészet rejtelmeiben, több napos kiképzésen vehettek részt, ahol a rengeteg evezés mellett a kormányzás, a vízből mentés és a hajózás több kis részletének csínját-bínját sajátíthatták el. Az ő tiszteletükre látogatott el hozzánk a tábor végén Neptun is, aki immár hivatalosan is népe közé fogadta a lelkes jelentkezőket.

Neptunt várva

Ezek után nem maradt más dolgunk, mint a kenuk, a lapátok és a mentőmellények leltározása és visszavitele a jogos tulajdonosának, valamint a kistáborunk lebontása.

Úgy érzem, a vízi telepen dolgozó csapatunk minden tagja nevében mondhatom, mi is sok jó élménnyel lettünk gazdagabbak, és bár a többnapos kitartó munka után fáradtan, de vidáman mondhattunk búcsút a Nemzeti Nagytábornak.

http://www.youtube.com/watch?v=648E8zsml4g (A vízi program ~2:23 - 2:35)

http://www.youtube.com/watch?v=klqsDd12_8w (1:15-től a vízi telepen készült felvételek vannak)

 

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.