Vízicserkész program a Városligetben

Az idei cserkésznapon is nagy érdeklődés övezte a vízicserkészek programját, amellyel megpróbáltuk közelebb hozni a szakágat minden "szárazföldi" cserkészhez.

A hagyományoknak megfelelően Szent György-napkor, illetve ahhoz közel, idén például április 26-án került sor a Cserkésznapra, amelyen természetesen a vízicserkészek is képviseltették magukat. A Városligeti-tavon ezúttal nem a megszokott evezős csónakokat és turistákat láthatták az arra járók, hanem kenukat, és cserkészeket, akik a vízicserkészek segítségével-irányításával tették meg első bizonytalan lépéseiket, illetve evezőcsapásaikat a tó vizén. 

Ware Áron országos vízi szakvezető, a program vezetője a Vízicserkész Naplónak elmondta, hogy egész nap folyamatos érdeklődés övezte a vízi programot, noha az időjárás idén nem volt kegyes a cserkészekhez. Összességében mégis több mint száz gyerek jutott vízre aznap, és bizonyára sokakban felébredt a vágy, hogy a cserkészetet ebben a vadregényes, magával ragadó formában is kipróbálja.

Keresés

Friss hírek

Eseménynaptár

  

Bejelentkezés

A vízivezetők regisztrációt követően érhetik el a szervezeti vezetői tartalmakat (pl. próbáztatói segédletek, vízicserkész rajok alapító iratai, stb.) ill. publikálhatnak az oldalon.